Spoedbestelling?

Neem contact op

Filteren

Assortiment

Industrie

Filteren

Assortiment
Materiaal haren
Filteren

Een duurzame toekomst met Jobo

De overheid wil vóór 2050 een circulaire economie gerealiseerd hebben in Nederland.
Circulair betekent dat afval opnieuw gebruikt wordt voor nieuwe producten. Wij kunnen daarbij helpen wat betreft de borstels.

Sinds 1983 staat hergebruik centraal bij Jobo. We vervangen oude borstelharen, waardoor de borstelkern meerdere keren gebruikt kan worden. Kunststof zien we niet als vervuilend, maar als een duurzame oplossing voor hergebruik.

Onze missie is voorop te lopen in circulariteit in de borstelindustrie door oude borstels te repareren, gerecycled kunststof te gebruiken en bio-based borstelharen aan te bieden, die deels van plantaardige olie zijn gemaakt, wat bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Duurzaamheid borstels

Tweede leven voor je borstels

Borstels met versleten borstelharen worden vaak weggegooid, terwijl de kern nog goed is. Jobo reviseert deze borstels. Bij alle aanvragen die we binnenkrijgen, geven we gelijk aan of de borstel hergebruikt kan worden. Op deze manier krijgt een borstel een tweede en waar mogelijk een derde leven, dit ligt aan de staat van het kunststof. 

Herbezetting voor borstels van elk merk
Zelfs als je borstel niet van Jobo is, kan je contact met ons opnemen. We kunnen vrijwel alle borstelwalsen en -latten opnieuw voorzien van haren. Laat ons weten hoeveel haarstopjes de borstel heeft en wat de zichtbare lengte is. Let op: het haar mag niet volledig tot de kern zijn afgesleten, want anders kunnen we de haarstopjes er niet meer uittrekken.

De voordelen van biobased haren

We bieden de optie om te kiezen voor biobased haren. Deze haren bestaan voor meer dan 60 % uit plantaardige castorolie in plaats van aardolie. Het gebruik van plantaardige olie vermindert de milieubelasting in vergelijking met de negatieve impact die aardolie heeft op het milieu. Hoewel het plantaardige alternatief iets duurder is, biedt het ook betere kwaliteit. Dit maakt het een duurzame keuze die niet alleen bijdraagt aan een gezonder milieu, maar ook zorgt voor een product van hoogwaardige kwaliteit.

Gerecycled kunststof voor elke industrie

Afhankelijk van de toepassing, gebruiken wij de meest duurzame optie in kunststof. Zowel voor de kern als de haren van de borstels en latten. Dit kan per branche verschillen, zo heeft de voedselindustrie andere eisen dan de metaalindustrie.

Meer weten?

Samenwerking met Greenmatter

We werken samen met Greenmatter. Een organisatie die versleten kunstgrasvelden recycleert en transformeert in nieuwe producten. Ze leveren ons kunststof latten en planken, die wij gebruiken voor de productie van borstellatten en voetenvegers.

Meer weten?

Duurzaamheid in houtgebruik

We maken niet alleen gebruik van kunststof, maar ook van houten stelen die FSC-gecertificeerd zijn. FSC-hout komt uit duurzaam beheerde bossen. Dit geeft de garantie dat het hout op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier is geproduceerd.

Meedenken met klant icoon
circulair verhaal icoon
persoonlijke communicatie icoon
Recycling

Afvalscheiding

Bij Jobo scheiden we zorgvuldig ons verpakkingsmateriaal, zoals de cellofaantjes van de borstelharen. Dit stelt ons in staat om het verpakkingsmateriaal efficiënt te recyclen. Hierbij dragen we bij aan het verkleinen van de afvalberg. Door deze materialen apart te houden, zorgen we ervoor dat ze op de juiste manier worden verwerkt en hergebruikt.


Ruimtebesparend
We verkleinen onze ronde borstels door ze te shredderen, waardoor ze minder ruimte innemen in de container. Dit verbetert de efficiëntie van ons afvalbeheer en vermindert transport- en emissiekosten. Dit draagt wederom bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Wil je ook je borstel voorzien van een nieuwe bos haren? Vul het onderstaande formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op

Neem contact op

Wij helpen je graag verder! Je kunt ons bellen, een terugbelverzoek indienen, mailen of een whatsapp bericht sturen.

Whatsapp Bel me terug info@jobo-borstels.nl
Neem contact op!
dappr.gemaakt